Mocăciune de 350.000 lei pentru alte 3 biserici din Bacău. Coincidenţă cu propaganda ăstora pentru Referendum. Săru’mana părinte.

Mocăciune. Cuvântul ăsta-i pe placul popilor de slujesc cu evlavie în bisericile Domnului. Dacă e să poftească la ceva, ăştia nu poftesc la vreun păcat ce l-a interzis Dumnezeu ci la o porţie de mocăciune. Dacă vorbim într-una de mocăciunile primite de biserici de la CL sau CJ, uite că azi putem vorbi din nou.

În aprilie, Primăria a dat câte 75.000 lei pentru parohiile ortodoxe Lazaret și Sf. Voievozi din Șerbănești și 25.000 de lei pentru parohia romano-catolică Fericitul Ierimia Bacău. Un fleac. Că oricum totu-i brici prin oraş.

Dar a venit toamna şi biserica merită a culege ceva roade. Nici o legătură cu Referendumul. Nu. Politica n-are nimic în comun cu biserica şi nici invers. S-a nimerit să lupte pentru aceeaşi cauză penibilă. Atât. Şi aflăm azi din informaţiile postate pe zdbc.ro, că ăştia mai primesc nişte bănuţi. Pentru un termopan, un pavaj de calitate, o gresie, o faianţă sau un Wetterbest de-ăsta modern. Uşa de lemn şi ferestrele din acelaşi material nu mai sunt “tradiţionale”, trebuiesc instalaţii de aer condiţionat, wireless şi gard din fier forjat. Suntem informaţi că Parohia “Intrarea Domnului în Ierusalim” va primi 75.000 de lei pentru executare și montare catapeteasmă, Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” va primi 250.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la un centru social, iar Parohia romano-catolică „Sf. Francisc” va primi 25.000 de lei pentru lucrări interioare și pavaje.

Şi uite aşa poate rula banda cu votul şi prezenţa la Referendum prin difuzoarele montate în exteriorul bisericilor din oraş. Trebuie să fii lângă PSD la nevoie, ăştia au promis în campanie că nu mai dă mocăciuni bisericilor dar n-au de ales. Uite că pe 6-7 octombrie au nevoie de propagandă puternică din partea popilor, să facă ceva “gălăgie” împotriva “invaziei” homosexualilor în România familiei tradiţionale. Aia în care soţia e bătută regulat, copiii sunt abandonaţi prin orfelinate şi divorţurile au depăşit ca număr căsătoriile.

Îl şi văd pe Piti spunând “Săru’mana părinte” întinzându-i banii ăştia. 350.000 lei. În primăvară dăm din nou, nu? Ca n-au săracii, nu mai dă lumea bani la biserică. Nu prea mai au pe cine prosti.

1 thought on “Mocăciune de 350.000 lei pentru alte 3 biserici din Bacău. Coincidenţă cu propaganda ăstora pentru Referendum. Săru’mana părinte.

  1. Parohia romano-catolica mai bine isi luau masuri de siguranta a elevilor ce invata la Colegiul National Catolic „Sf. Iosif” pentru ca zilele astea a murit un copil acolo cazand de la etaj.

Comments are closed.