Următoarea avarie poate veni înaintea lui Moş Gerilă!

Că lucrurile se fac prost şi în cantitate mică, ştim cu toţii. Asta cu aducţiunea de la Valea Uzului e deasemenea în categoria menţionată. Că altă categorie nu avem. Când lucrezi cu primăria, merge oricum finalizată lucrarea. Ăştia plătesc oricum, nu-şi bat capul cu o eventuală calitate.

Au comandat ăştia un studiu, doar cu 5 mii de euroi în care au făcut verificări pe porţiunea aia de a “bubuit” la avaria din vară. Au înşiruit ăştia atâtea “bube” încât spui că parcă mai tare au stricat decât au modernizat. Diferenţe de diametre între flanşe, proiectări într-un fel şi execuţii în alt fel. Deci un fiasco total şi un pericol realmente actual vizavi de avariile noi ce pot apărea în orice moment.

Ceea ce nu înţeleg e că ăştia nu-s verificaţi. Adică există o lucrare de o aşa anvergură, o groază de bani şi suntem de acord cu românescul “merge şi aşa”?. Există o firmă ce a proiectat, una care a executat şi un al treilea nebun ce a recepţionat lucrarea. Şi totuşi a trecut cu brio? Păi nu răspunde nimeni de cârpeală asta? Vreau şi eu să fac afaceri cu primăria, cu CRAB-ul sau ThermoEnergy. Se poate? Sigur că nu. Acolo te bagi doar dacă eşti bine văzut de administraţie şi partid. Cu toate licitaţiile “fake” şi toate garanţiile lui peşte prăjit.

Urmează un control amănunţit ce ne va costa 285.000 de euroi şi asta doar să ne spună încă o dată că e praf lucrarea. O groază de bani cu care se puteau face multe. Apoi vom auzi că trebuiesc alţi bani, altă lucrare. Pentru că se poate să lucrezi şi în bătaie de joc cu ăştia. Cum e Piţi cu multinaţionalele? Cum e cu ăştia de la privat? Nu cred că ştii că n-ai o oră lucrată pe undeva în afara pupatului de dos prin partid. Îţi explic eu că răspunzi cu capul de orice mică eroare, acolo plăteşti greşelile şi îţi asumi calitatea în ceea ce priveşte postul pe care figurezi. La voi nu e aşa, nu? De exemplu la SSP. Se pot kk ăia în capul cetăţenilor, pot să-şi bată joc de banul public atât timp cât “familia tradiţională” a partidului de guvernământ acceptă.

Ei uite că ai să stai la pândă la avariile ce vor veni. Una câte una fix în căpşorul tău. De Rezerva de Apă mai auzim ceva? Într-un amalgam de porcării, aia ar putea fi un firicel de noroc în casa ăstora de plătesc taxele locale la timp. Mă aştept să vină gerul, nămeţi de jumătate de metru şi să bubuie una bucată conductă. Şi apoi să-ţi iei înjurături vizavi de angajamentele luate în 2016. Eu am bidoanele pregătite la uşă. Tu mai faci plângerea aia penală cu care săreai de cur în sus?

Please follow and like us: