Diferenţa între semnarea unui contract de finanţare şi prima lopată băgată în pământ. Circa 5 ani!

Alaltăieri s-a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea pistei de la Aeroportul Bacău. Mulţi înţeleg că ăştia pun mâna pe lopată, aduc utilajele şi se apucă de treabă. Nu! Mai sunt ceva ani până să vedem lucrările intrate în linie dreaptă. Dar după cum ştiţi că face PSD-ul, Mutulică, Tipilică, Piţi şi compania, e de înţeles că e doar propagandă lucrului bine făcut dar neînceput.

Se anunţă sume de bani, se anunţă termene, se anunţă lungimi, lăţimi şi grosimi de pistă, se prezintă desene 3D ale aeroportului, ce vor fi exact ca PSD, cele “mai” mari din Europa. Practic, nu se întâmplă nimic în generaţia asta sau în deceniul ăsta. Ăştia ilustrează visele pe canalele media şi atât. Urmează licitaţiile, care ştiţi cam cât durează, apoi contestaţiile care iar ştiţi ce înseamnă, apoi până semnează contractul firma câştigătoare, până se apucă de treabă, încă nişte ani buni.

Ceea ce mi-a plăcut la Mutulică, senator de Bacău şi fost preşedinte CJ (mi-a plăcut menţionarea acestui lucru, ca să înţelegem ce mare e omul), e cum îl prezintă pe Şova, ministrul Transporturilor. Ăla care a fost blamat de 3 deputaţi de Bacău şi care vedeţi că nu merita. Băi eşti nebun? Lucrurile cu modernizarea pistei au mers din inerţie. Una vai de capul ei cu viteza melcului şi cu indiferenţa totală a celorlalte guvernări. Şova n-are nici un merit. A fost la locul potrivit şi atât.

Notaţi modernizarea pistei şi măsuraţi timpul efectiv până la începerea lucrărilor. Dacă mai apucaţi. La fel ca în cazul Insulei, Spitalului, Centurii şi a altor lucruri “rezolvate” de miniştrii PSD.