RO100 Bacău susţine egalitatea de şanse a copiilor la educaţie! Fapte, nu vorbe!

CONTINUĂ SĂ ÎNVEŢI! a fost îndemnul Comunităţii Ro100 Bacău pentru 30 de copii din municipiul Bacău aflaţi în risc de abandon şcolar.
30 de copii din mai multe şcoli şi licee băcăuane au primit de la Comunitatea RO 100 Bacău, în cursul săptămânii trecute, ghiozdane noi, pline cu rechizitele necesare unui an şcolar, donate sau cumpărate cu sprijinul oamenilor ce au înţeles că toţi copiii acestei ţări trebuie să aibă şanse egale la educaţie şi că unora li se refuză acest lucru din lipsa posibilităţilor materiale ale părinţilor. Cei 30 de copii au fost ajutati pe baza informatiilor primite de la dascalii lor privind situatia materiala a famiilor şi gradul de risc de abandon scolar la care sunt expusi acestia.

Am stat de vorbă si cu părinţii, am încercat să le înţelegem situaţia şi problemele, am înţeles că veniturile sunt mici şi cerinţele şcolare sunt mari şi că statul român prea puţin este interesat de ceea ce se întâmplă cu ei şi copiii lor. De asemenea, am întâlnit oameni cu situaţii familiale complicate, cu necazuri mult mai mari decât lipsurile materiale. Pe unii dintre ei îi vom sprijini şi în viitor. Dincolo de cifre şi statistici, fiecare ghiozdan oferit ne-a dat ocazia unei strângeri de mână, ne-a întors un zâmbet sincer sau ne-a spus o poveste de viaţă.

În timp ce unii au ca unică preocupare îngenuncherea justiţiei pentru scăparea propriei persoane, ciuntirea statului de drept sau gazarea populaţiei la mitinguri paşnice, alţii, şi din ce în ce mai mulţi, aleg să se implice în problemele comunităţii şi să încerce, pe cât posibil, să le şi rezolve. Dintre cei din urmă, aproape 50 de oameni au ales să sprijine demersul nostru şi, pentru asta, le spunem şi noi un simplu: VĂ MULŢUMIM!

Încântarea din ochii copiilor, mulţumirile părinţilor şi emoţia noastră privind la ei, le transmitem mai departe tuturor celor care ne-au sprijinit cu donaţii, în rechizite sau bani, şi îi asigurăm că donaţiile lor au ajuns acolo unde era mare nevoie de ele.

Şi pentru că o poză face mult mai mult decât orice cuvânt, vă prezentăm câteva imagini de la acţiunea noastră, bineînţeles, cu respectarea dreptului la protejarea imaginii şi a identităţii personale ale copiilor.