3 milioane de suflete versus 1 milion de #muişti.

„3 000 000 de cetățeni români nu sunt o masă de manevră, nu sunt o masă de iobagi pe care să-i dai afară din cetate la venirea serii sau la venirea comisarilor. Sunt milioane de suflete și de conștiințe care trebuie respectate”.

Asta era declaraţia pesediştilor în martie, referitoare la cifra dubioasă ce era menţionată că ar fi semnat iniţiativa. În afara faptului că am auzit de vreo 3 ori la Tv cum Dracnea vorbea mândru de familia tradiţională, el însuşi respectând “tradiţia” şi având nasul între sânii unei fătuce de vreo 20 de ani, absolut nici o mişcare în teren nu a fost văzută. Spre exemplu, în Bacău, a văzut careva voluntarii ce au strâns milioanele astea de semnături? Astea au fost preluate din bazele de date la care au acces uşor instituţiile conduse de acoliţi ai partidului de penali şi am văzut cazuri tot pe la tv cum au apărut semnături false despre care cetăţeanul în sine nu avea cunoştinţă.

Dacă pentru 1 milion de semnături #farapenali a fost atâta zarvă, atâta mişcare, atâta tam tam şi atâta imagine pe canalele media, pentru cele aşa zise 3 milioane a fost doar un fâs din pix. Să zicem c-o fi aşa deşi dacă întrebăm pe stradă 100 de oameni, sigur 99 dintre ei habar nu au cu ce s-a mâncat iniţiativa buclucaşă. Dar dovada vie că e “colorată” artificial această iniţiativă e faptul că ăştia fac declaraţii pompoase vizând cele 3 milioane care sunt “milioane de suflete ce trebuiesc respectate” şi ăştia 1 milion de semnatari ai #farapenali ce nu mai sunt aşa importanţi, brusc sunt maimuţoi făcuţi în laboratoarele USR. Faptul că la primăriile din ţară se anulează liste întregi din cauza unor “găselniţe” e un alt motiv să credem că pentru ciuma roşie, doar asistaţii social, pensionarii şi bugetarii sunt importanţi, masa aceea de oameni ce e prea uşor manipulată de conjuctura în care se află. Nu-l mai auzim pe Dracnea spunând nimic despre cele 1 milion de suflete ce trebuiesc respectate, ăştia un milion ce nu mai vor penali în funcţii publice.

Într-una din primăriile din ţară s-au prezentat voluntarii #farapenali pentru a depune listele cu semnături, s-au prezentat la ghişeul cu pricina şi au întrebat care-i procedura. Ce să vezi, ochi bulbucaţi, ridicări de umeri, semne de întrebare şi transpiraţie provocată de starea de ambiguitate în care se aflau reprezentanţii primăriei. Ăştia voluntari o întreabă pe duduie cum au procedat cei de la iniţiativa cu “Coaliţia pentru familia tradiţională”, iar asta le explică faptul că nu ştie nimic despre acea iniţiativă! “Păi doamna dragă, nu aţi avut de verificat acele liste la acel moment?”, “Nu! Nu am avut aşa ceva pe masă!” fusese răspunsul. Deci? Masa de manevră a fost preluată din bazele de date plus câţiva popi interesaţi de mocăciuni locale ce au strâns semnături pentru iniţiativă în pauzele dintre slujbe. Suntem curioşi dacă şi la Bacău vor şti ăştia care e procedura, dacă vor da din umeri la vederea listelor. Că şi aici au fost strânse semnături, nu? De la oamenii aflaţi în stradă cred, nu de pe cupoanele de pensii sau cele de la ajutorul social, nu? Luni urmează a fi depuse listele de semnături la primăria Bacău, tare curios sunt să văd dacă ăştia ştiu despre procedura, că au mai trecut prin asta. Nu-s decât 40.000 de verificat, probabil singura treabă serioasă a administraţiei piţiponce şi singurul lucru ce poate stagna “minivacanţele” dese şi tichetele de vacanţă pentru care vor trebui să voteze “cum trebuie” în 20-20.