Carrefour poate “omorî” producătorii de la tarabele din Piaţa Sud.

  •  
  •  
  •  

Odată cu ştirea că în locul halei de standuri din Piaţa Sud se va “naşte” un alt Carrefour, a venit şi teama producătorilor agricoli că nu le va fi bine. Şi nu avea cum să le mai fie. Păi la cum păcălesc ăştia producătorii şi le cumpăra produsele la preţ de nimic şi la ce preţuri achiziţionează ăştia legumele şi fructele, ciudat, tocmai din Turcia, Italia, Egipt sau alte ţări, nu e de mirare că preţurile la legume şi fructe sunt mai mici ca la tarabele situate la vreo 20 de metri distanţă, în aşa-zisa Piaţă Sud rămasă deocamdată în picioare. Nu s-au împotrivit nicicum producătorii de când se pregăteau ăştia să desfiinţeze standurile.

Dacă am văzut preţul la cartofi ca fiind 1 leu/kg în noul Carrefour şi 2 lei pe la tarabe, zic că e bine pentru moment în buzunarele noastre şi atât. Producătorii vor “muri” în curând. Oricum ăştia au nevoie de o parcare decentă în zonă şi nu e loc mai potrivit decât spaţiul dintre hale, ăla pe care există încă tarabele ălora cu mâinile crăpate de muncă. Se pot muta să-şi vândă cartofii pe trotuar, îmi spune în glumă un amic. Dacă nici preţurile la carne nu-i sperie pe cei ce deţin măcelării în hala din stânga, preţuri ce sunt şi ele mai mici, atunci totul merge strună. Ca să nu se plângă familia Sechelariu doar de pierderi financiare precum la Deşteptarea, uite că îi merge bine Carrefour-ului care plăteşte chirie, deşi în seara asta vreo 10 “rătăciţi” priveau mai mult preţurile şi mai mult consumau aerul în magazin.

Dacă roşiile alea zbârcite şi vai de mama lor din Carrefour se vor vinde mai bine decât cele frumoase de la tarabe, e cam de jale pentru comercianţii cu vechime la tarabă. Să reamintim că în Anglia de exemplu, administraţia locală nu permite ridicarea vreunui hypermarket în oraş? Nu cumva pentru a proteja producătorul local? Ba da! Al nostru face tumbe în faţa lui Sergiu, că nu se ştie încă ce primar vom avea în 20-20. Ne facem prieten cu capra până trecem puntea varza.

Până ne vom lămuri cu asta, aşteptam locaţia următorului Profi ce se va stabili într-una din locaţiile oraşului. Poate mai “omorâm” vreo 10 magazine din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *