Icoană făcătoare de minuni, sarmale şi cozonac. La pomană suntem primii.

Dacă e să judecăm matematic, m-aş întreba cam câte persoane bolnave de leucemie au fost vindecate miraculos astăzi. Sau câte pesoane cu sărăcia intrată în casă au reuşit s-o alunge şi să găsească sub preşul de la uşă doar lapte şi miere. De ce întreb? Păi mă uitam azi la ştiri, la credincioasele cu batic, alea de te fac cu ou şi cu oţet dacă nu-i dai locul în autobuz sau te bagi la coadă-n faţa ei. Mă refer la zilele normale nu la sărbătorile de peste an. Că-n zi de sărbătoare, astea se transformă în bunătatea lui Dumnezeu. Deci astea cu batic, întrebate de reporteri de ce au mers azi la pupat moaşte şi la biserică, răspund tematic, “pentru vindecarea bolilor şi pentru belşug”.

Păi bine maică, să mergi la Domnul în zi de sărbătoare cu dorinţa de bogăţie? Păi nu-i cam oacheşă dorinţa? Dar să zicem că e ok treaba asta, atunci te întreb matematic, cam câtă bogăţie a apărut şi că câţi bolnavi s-au vindecat? Mă uit peste cifrele bolnavilor din România, diferite boli grave ce au o creştere alarmantă în ultimii ani, deci nimic satisfăcător în cerinţele celor ce merg la “icoana făcătoare de minuni”. Dacă-i făcătoare de minuni, păi nu ar trebui să apară minunile? Întreb şi eu…

Genul ăstora nu plâng situaţia alarmantă din spitale, nu vorbesc despre sistemul ticălos creat de medicii şpăgari. Vor pupat şi vindecat. La moaşte bineînţeles, că nu-i deajuns rugăciunea de acasă, trebuie musai să mergi la moaşte, să pupi morţii şi să dai un ban bisericii pentru ca “dorinţele” să se “prindă”. Hilar. Poate că religia e doar un stat paralel ce modelează ultimii mohicani. Cică au fost 40 de mii de credincioşi la Nicula, dar apoi aflu că s-au dat sarmale şi cozonac, deci funcţionează pe ideea “ăştia dau ceva”. Idem PSD.

S-a mers în genunchi pentru alungarea necazurilor şi au plecat luminate, uşurate şi fericite. Poate “uşurate” de bani. Deci rog să-mi probeze careva minunile realizate de icoana Maicii Domnului şi dacă se dau şi sarmale data viitoare merg şi eu. Un coleg a mers la biserică azi, la icoana ce aduce belşug, dar spre seară am aflat că am luat fix acelaşi salariu. Păi cum naiba? Nu spunea el că pupatul aduce belşug? Hai să fim sănătoşi, să mergem la doctor când ne îmbolnăvim şi să plătim asigurarea medicală la CAS, că altfel murim cu zile, cu tot cu pupături.