La rural, podurile-s praf. În Palanca tot praf şi tot PSD.

Zonele alea urbane din care autocarele pesediste n-au contenit a căra “protestatari” ce n-aveau habar unde şi de ce merg. Zonele alea cu şcoli ce se dărâmă-n capul elevilor, noroc având ăia plecaţi la wc-ul din fundul curţii. Alea-s zonele în care nepăsarea pesedistă nu poate fi contracarată de consătenii ce au nevoie de vreo adeverinţă de la primărie. Ei nu fac proteste-n stradă, nu cer socoteala, nimic.

Suntem prin Palanca, comună administrată de PSD, una care nu se dezice de politica de partid, incompetentă. Au ăştia un pod refăcut anul trecut şi distrus de inundaţiile de anul ăsta. Îl au, e acolo, dă să cadă dar nu l-a semnalizat nimeni. Nu îndrăznesc să spun că nu-i reparat rapid, că ăstora le trebuie vreo 3 ani pentru a strânge banii necesari. Şi îmi trimite un cetăţean pozele revoltat de nepăsarea ălora de-acolo. Se întreabă el dar şi eu, ăsta nu a avut garanţie? Poate că ăia de la Rustrans de la refăcut, nu o au prinsă-n contract dacă-i inundaţia de vină. Dar nici ţipenie de semnalizare ceva? O atenţionare că poate vreunul “afumat” de la cârciumă nu nimereşte părţile neafectate. Zic şi eu că se poate puţină grijă vizavi de cetăţeanul ce a votat acum 2 ani. Ăla pe care l-ai urcat în autocar pe 9 iunie.

Poate că Palistan Adrian, primarul, nu are o sumedenie de poduri prin comună şi poate că ştie de situaţia ăstuia din poze. Şi poate că avea pe careva în subordine ce putea semnaliza podul. E frecventat de sute de oameni şi cred că asta-i cam periculos în starea asta. Poate că ăia, în şedinţele consilului local n-au vreo Breahnă Pravăţ. Poate că trece de codul ăsta galben de-i anunţat în seara asta şi poate de luni demonstrează că pesedeul lucrează pentru oameni în toţi cei 4 ani nu doar o zi, o dată la 4 ani.

Foto : Ionut Curelariu