Fără Kovesi o să ajungem ca Polonia? Nu aşa deştepţi. Aşa sancţionaţi.

Gata? S-a terminat? Adică, tot ce a fost rău în ţara asta a fost înlăturat? Buba nu mai e călare pe justiţie, de azi înainte justiţia va fi clară şi la obiect, justă şi onestă, perfecţiunea întruchipată în ceea ce n-a fost Kovesi. Ce curaj a avut femeia asta să opună rezistenţa lui Dragnea, ce tupeu. O să vedeţi că de acum, nu va mai exista firimitură de infractor, picătură de corupţie şi ăştia de la DNA intra practic în stand by precum laptopul meu după 20 de minute.

Dar ce e interesant e ceea ce a comentat presa internaţională şi anume ca “la presiunea politicului, preşedintele K. Johannis a demis-o din funcţie pe L.C.Kovesi” Nu ştiu câţi dintre noi înţelegem şi mai ales nu ştiu câţi dintre noi ştim de sancţiunea pe care UE a aplicat-o Poloniei. Kovesi a fost demisa dar The Associated Press menţionează că: “Anchetele şi popularitatea ei în rândul românilor obişnuiţi – care au lăudat-o în demonstraţiile anticorupţie aproape săptămânale – au supărat unii politicieni, în special membri ai Partidului Social-Democrat, aflat la guvernare”.

Nasol zic. Să vă aduc aminte cum e cu Polonia? E puţin sancţionată şi nu-i ok pentru economia ei, cred. Şi tot pentru legile justiţiei, asemănător cu ce se întâmplă acum în România, cu modificările ce vor să-l scoată pe Dragnea în afara penalului. Şi dacă ne gândim că noi suntem clar mai slabi ca polonezii, zic că putem s-o luăm pe coajă în cel mai dur mod.

Preşedintele României nu a făcut altceva decât să confirme că nu are tăria de caracter care ia adus succesul la prezidenţiale. Pot spune acum că întradevar e un preşedinte slab, unul care nu a ştiut sau a uitat că e bărbat sau ar trebui să fie bărbat. Dar va fi bine, vine o duduie care va face din DNA ceea ce vrea Dragnea, astfel încât pragul instituţiei să fie călcat doar de găinarii de ocazie, ăia care fură de foame. Cine fură doar un leu şi-i prost, să facă puşcărie, cine fură un sistem întreg şi mai cu seamă de la o aşa zisa Protecţie a copilului, să rămână şmecher, că merită.