Hârbul de Rolls Royce nu merită o parcare modernă în faţa Catedralei?

Să mai cheltuim ceva pentru Catedrală, că parcă nu-i capacul pus la portofelul golit deja de biserică. Cică se reamenajează zona din jurul Catedralei, foarte frumos, dar mă întreb dacă zona aceea va fi publică sau în proprietatea bisericii române. E o mare diferenţă pentru ca eu să pot percepe într-un fel anume. Deci dacă-i pe blat privat, e nasol, că iar nu-i normal să pompăm bani cu nemiluita pentru popii care se plimbă în hârburi de maşini, gen Rolls Royce. Pe de altă parte, în interiorul curţii nu am fost lăsat să fotografiez tocmai pe principiul că e domeniu privat, deci care e şmecheria? Acum să contribui prin taxele locale plătite la amenajarea spaţiului pe care nu am voie să-l fotografiez?

Altă chestie interesantă e că nu mai observ să existe gard în jurul Catedralei, fapt bizar pentru simţul de proprietate al bisericii române. Să înţeleg că fac ăştia şi 107 locuri de parcare, îţi dai seama că babele care vin la slujbă duminică nu vor privi cu ochi buni aglomeraţia de autoturisme? A mai aşteptat o mocăciune ăştia de poartă aur la gât pentru ai vedea mai bine Domnul de Sus şi s-ar părea că o obţin, din nou. Că-s săraci ăştia, românii nu mai bagă nimic în cutia milei, ba dimpotrivă, nici la biserică nu mai vin. În ritmul ăsta, controlul populaţiei se reduce doar la Hramul Bacăului şi protestele organizate la Bucureşti de PSD. Cam peste 300.000 de euro ar fi necesari pentru finalizarea acestui vis, dar suma se va depăşi fără discuţie, aşa cum se întâmplă de fiecare dată la o estimare de proiect.

Câte terenuri de sport în aer liber s-ar face de banii ăştia? Multe cred, multe terenuri care menţin sănătatea copiilor noştri, una de care avem mare nevoie. Câte tobogane sau bănci s-ar repara/monta prin parcurile golaşe din oraş? Multe, dar nu-s pe primul plan astea. Dacă vine popa cu bolidul în curtea Catedralei acum şi îl parchează în spatele gardului ruginit de tablă existent, nu-l vede nimeni, alta e să fie un A8 parcat în locul amenajat de primărie, acolo de unde prostimea îl poate admira. Sănătate, învăţământ, sport, şosele, centură, locuri de recreere, nu! Bani pentru asistaţi, pentru biserici şi pentru evenimente la care să aducem “artişti” 3 în 1, da!