Fântânile arteziene ferite de mâna de gospodar a lui Piţi.

Mă întrebam aşa azi, dacă ăia comuniştii de au construit atâtea cu munca mâinilor noastre şi cu sudoarea frunţii, ăia de au găsit soluţii pentru multe lucruri, prin muncă desigur, cea a noastră, a poporului, deci, ăia nu şi-au învăţat odraslele ca pe viitor să îngrijească măcar ceea ce făceau ei atunci? Adică niscaiva lecţii de bun simţ şi gospodărire nu le-au dat? Nu de alta, ăştia pesedistii sunt în mare parte odraslele comuniştilor de dinainte de 89′ şi ar fi trebuit să aibă genă de bun simţ, ar trebui. Suntem vestiţi în a lăsa de izbelişte azi, ceea ce au făcut ieri ăia.

Mă refer în speţă la ceea ce am văzut azi pe bdul. Unirii, undeva pe lângă Restaurantul Latin, vizavi de fostul Teatru de Animaţie. Văd aici 3 fântâni arteziene făcute pe timpul lui Ceauşescu, frumoasă iniţiativa celui ce-o fi gândit proiectul, dar le-a văzut cineva funcţionând după 89′? Eu nu, dar nu cred că le-aţi văzut nici voi prea curând funcţionând. Mare “şmecherie” nu-i să le repari Piţi, nu-i aşa? La tine nu-i nimic mare şmecherie, nimic nu-i scump de făcut cu bravii ssp-isti, doar nepăsarea e la preţ de caviar. Ar fi greu să le repunem în funcţiune? Şi aşa nu avem mai nimic atrăgător prin oraşul ăsta dar zvârlim 10 pietre în locurile unde un creier de inginer peisagistic ar putea să aducă valoare, aici n-a gândit nici un primar, repunerea în funcţiune a fântânilor arteziene. Nu-i mai uşor să le dărâmăm, să nivelăm şi să dăm nişte gazon? Tipic, că lipsa de creier cam aici duce în administraţia băcăuană.

Ar spune ăştia pupincurişti, că economia oraşului nu merge prost din cauza unor banale fântâni arteziene, dar economia reală nu înseamnă doar proiecte 3D şi planşe mâzgâlite cu markerul. Un oraş bine gospodărit începe cu măturatul străzilor, că n-o fi având Piţi realizări de proiecte măreţe şi doar fântânile astea au rămas nereparate. Dacă-ţi întinzi gâtul pe geam, dragă piţiponcule, se poate să le vezi cum aşteaptă mână de meseriaş de vreo 20 de ani, dar nu cred că s-ar gândi să-ţi treacă ţie prin căpşor o astfel de iniţiativă. Dar poate că trebuie trecută prin SEAP chestia asta, cine ştie, poate-i nevoie să vină vreun ministru analfabet de pe la Bucureşti ca să-ţi ofere ajutor în a mânui un cancioc şi un meseriaş instalator ce-l plăteşti pe la serviciile publice. Nu putem vedea întins bannerul SSP lângă ele şi să se apuce de vreo minune în privinţa lor? Aşa, cu banii de la concesionarea “Lăcuşorului”, dacă tot ai pocnit-o. Aşteptăm…