Biserica vrea mocăciune încă 4,3 milioane de euro? Cu credinţă cică!

Uite că am aflat cum gurile rele nu vorbesc de bine Catedrala Înălţarea Domnului. Nu vor să fie corecţi vizavi de valoarea sumelor necesare finalizării bisericii şi vorbesc despre sume colosale. Ăştia de sunt aleşi din 4 în 4 ani îşi aduc aminte mereu în preajma campaniei electorale de această Catedrală şi propun alocarea sumelor necesare finalizării încercând diferite tertipuri pentru a fi în legalitate. Deci trebuie să ştim că nu mai sunt necesari 12 milioane de euro, suma reală e de doar 4,3 milioane euro şi Piti va face tot posibilul să rezolve chestia cu finalizarea ei până în 8 septembrie, de ziua oraşului. Măi să fie, deci se pregătesc 4,3 milioane de euro pentru Catedrală? Păi nu-i visteria aia goală? Păi nus găuri prin asfalt pentru că nu sunt destui bani? Nu-i aşa că Insula nu-i gata şi nu se mişca ceva pe acolo din cauza lipsei banilor?

Nici pentru statuia lui Ştefan cel Mare nu-s bani? Şi brusc, după mocăciunea cu uşile de 25.000 euro bucată se găsesc şi cele 4,3 milioane euro necesare? Aşa dintr-odată? Vine 20-20 acuşica şi dacă ai biserica de partea ta, ai un mare avantaj pentru că e simplu. Credincioşii ascultă cuvântul preotului ce predică în biserici, nu? Ăştia stau cu gunoiul în curte de 7 ani şi nu-s în stare să găsească soluţii, dar ne îmbuibă cu faptul că aceasta Catedrală este un simbol al unităţii între generaţii. Băi du-te. Cum adică? Între generaţia Liciu şi generaţia Piti sau cum? Unitatea între generaţii s-ar cam face cu sănătate din belşug, iar lucrul ăsta s-ar realiza printr-un sistem de sănătate pus la punct şi de calitate. Şi cu bani ce asigură serviciile medicale. Altfel murim de bolile astea ale secolului cu “unitatea” în mână.Avem un serviciu ambulanţier cu un parc auto în care maşinile nu-s deajuns şi nu-s sigure, avem medici băcăuani şi asistente ce pleacă pe capete în ţările occidentale pentru că ăia, mai primordial decât necesarul din biserică, au asigurat medicilor salarii decente. Cică vin turişti pe la Catedrală, dar nu ştiu dacă vin pe şosele sau cu avionul. Că dau turiştii ăştia prin gropi de ajung ameţiţi în interiorul Catedralei.

Dacă avem turişti la Catedrală, eu sunt Trump. O fi Bacăul un oraş turistic şi nu ştiu eu? Eu zic aşa, să încerce Braşoveanu să îi îndrume pe turişti pe Centură şi apoi să petreacă o zi pe Insula de Agrement, dacă tot îs turişti. Eu zic să termini de peticit străzile, să termini Spitalul, Insula şi sutele de probleme ale oraşului şi să laşi mocăciunile pentru Catedrală mai pe la sfârşit, că nu-i urgenţă, cerşetorii din faţa ei nu simt nevoia unei parcări aşa cum îţi doreşti tu Patraulea. Ia vezi dacă poţi învesti în ceva util ce ar aduce nişte locuri de muncă în oraş că de asta are mare nevoie cetăţeanul. Biserici sunt o duzină şi au fost goale şi astăzi în zi de mare sărbătoare. Cu ăştia 4,3 milioane de euro, după ce deja a mâncat Catedrala alte 14 milioane de euro, ai face atât de multe lucruri în oraş, atât de multe chestiuni urgente, de care băcăuanul e nemulţumit zilnic. Nu am văzut vreo critică a electoratului legată de nefinalizarea acestei Catedrale. Nu s-a plâns nimeni de faptul că n-au popii parcare acolo. Ăştia de-i păstoreşti se plâng de lucruri normale, de locuri de joacă distruse, de bălării între blocuri, de avarii săptămânale. Pune mâna şi rezolva treburile pentru care ai fost ales că biserica are fonduri neimpozitabile din care îşi pot termina mastodonţii doriţi. Popii doar au vrut clădirea de proporţii, ei să rezolve finanţarea din taxele aplicate la tot pasul în ceea ce înseamnă credinţă.